Home » Pers » Teijin Aramid stimuleert techniekonderwijs via regionaal en landelijk Techniek Toernooi

Teijin Aramid stimuleert techniekonderwijs via regionaal en landelijk Techniek Toernooi

6 juni 2012

Arnhem, 6 juni 2012 – Op 7 juni vind het landelijke Techniek Toernooi plaats voor basisscholieren in het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Teijin Aramid, een van de grootste aramideproducenten van de wereld met haar product Twaron ®, sponsort het toernooi voor 3 jaar. Het landelijke Techniek Toernooi werd voorafgegaan door regionale satelliettoernooien in Alkmaar, Groningen en Delft.

Voor Teijin Aramid is het belangrijk dat het techniekonderwijs wordt gestimuleerd, zowel op lagere als middelbare scholen. De organisatie steunt het onderwijs dan ook met haar sponsorbeleid; een van de thema’s luidt ‘het stimuleren van kennisontwikkeling bij de jeugd’. Het is voor hoogtechnologische bedrijven als Teijin Aramid van groot belang dat er voldoende technisch geschoolde mensen beschikbaar zijn, nu en in de toekomst. Het aantal scholieren dat voor een technische opleiding kiest, is laag.

Teijin Aramid participeert op verschillende manieren op het Satelliettoernooi in Groningen en het Techniek Toernooi in het Openluchtmuseum in Arnhem. Zo organiseert zij als extra activiteit een wedstrijd ‘wie maakt de langste’, waarbij alle deelnemers gedurende de dag een Twaron draad kunnen ‘spinnen’ volgens een veilig, chemisch proces. De langste draadmaker wint een leuke prijs. Daarnaast is Teijin Aramid aanwezig met een eigen stand waar scholieren meer informatie kregen en konden praten met verschillende medewerkers.

Het Techniek Toernooi draait om acht spannende techniekuitdagingen, verdeeld over vier leeftijdcategorieën. Alle basisschoolscholieren kunnen meedoen ongeacht de leeftijd. In totaal worden op 7 juni 160 teams van ruim 60 basisscholen uit heel Nederland verwacht. Winnende teams ontvangen uit handen van Bart Meijer, presentator van Klokhuis een prijs.

Over het Techniek Toernooi
Het Techniek Toernooi is één van de landelijke onderzoek en ontwerpwedstrijden van Stichting Techniekpromotie. Het project wordt gehouden op initiatief van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging. Onder het motto ‘alles draait om jouw techniek’ willen zij onderwijs in wetenschap & techniek laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders. Door mee te doen ontdekken kinderen op jonge leeftijd hoeveel positieve energie wetenschap & techniek geeft.
Meer info: www.techniektoernooi.nl.

Over Teijin Aramid
Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is Twaron®, Sulfron®, Teijinconex® of Technora® aanwezig en wordt het ingezet in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. De vier hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in Nederland en Japan. Voor meer informatie: www.teijinaramid.com.

Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De groep heeft ruim 150 vestigingen en 17.000 medewerkers verdeeld over ruim 20 landen wereldwijd. In het fiscale jaar dat is geëindigd op 31 maart 2012 heeft Teijin een geconsolideerde sales van 10,7 miljard dollar en een totale activa van 9,5 miljard geboekt. Voor meer informatie: www.teijin.co.jp/english.

Voor meer informatie:
Saskia Verhoeven, Manager Corporate Communication
Teijin Aramid BV
TEL. +31 88 26 89 068
E-mail: saskia.verhoeven@teijinaramid.com