Home » Twaron gebruikt in banden record brekende Ferrari

Twaron gebruikt in banden record brekende Ferrari

6 april 2012

De Michelin Pilot Super Sport band, ontwikkeld met Twaron, wordt nu gebruikt voor de F12 Berlinetta, de nieuwste auto van Ferrari. Deze auto heeft een vermogen van 118 pk per liter en klimt van 0-100 km/h in slechts 3 seconde. De topsnelheid is  ruim 340 kilometer per uur.

De banden met Twaron zijn speciaal ontwikkeld omdat ze lang mee moeten gaan en hoge kwaliteit moeten hebben. Michelin gebruikt deze banden tijdens zware races waar de banden enorm belast worden. Door de wisselende reglementen rondom het omruilen van banden en pitstops, worden deze banden ingezet om zo min mogelijk te vervangen. Om dit voor elkaar te krijgen, willen coureurs en hun teams banden met zo’n hoog mogelijke kwaliteit om zo het aantal wissels te beperken, en hierbij helpen de eigenschappen van Twaron.

Michelin’s Pilot Super Sport banden zijn versterkt met Twaron omdat zij de ultieme rijervaring in combinatie met maximale veiligheid biedt. Door de hoogwaardige eigenschappen zorgt Twaron ervoor dat de band zijn ronde vorm behoudt. Daarnaast is Twaron bestand tegen de extreme temperaturen die tijdens deze races oplopen als snelheden van 340 kilometer per uur of hoger worden behaald.

We vinden het fantastisch dat Michelin’s Pilot Super Sport band, versterkt met Twaron, nu ook voor een auto als de F12berlinetta wordt gebruikt.