Home » Pers » Persbericht: Teijin Aramid komt als eerste met beschermingstechnologie voor optische vezelkabels

Persbericht: Teijin Aramid komt als eerste met beschermingstechnologie voor optische vezelkabels

19 maart 2012

Arnhem, 19 maart 2012 – Teijin Aramid kondigt een nieuwe en verbeterde manier aan voor het beschermen van optische vezelkabels: Twaron Tape. Optische vezelkabels spelen een steeds essentiëlere rol in de huidige telecommunicatie en hun kwetsbare kern heeft bescherming nodig tegen allerlei gevaren en trekkrachten. 

Optische vezelkabels worden steeds kleiner en het wordt steeds lastiger om de optische vezelkern te beschermen. Twaron Tape is een matrixconstructie van aramidevezels die het mogelijk maakt om optische vezelkabels te produceren met een doorsnede van slechts 1,2 mm. Daarnaast biedt het een drie- tot vijfmaal betere weerstand tegen pletten vergeleken met de huidig gebruikte aramidevezelbescherming.

De productie van dunnere kabels met behulp van Twaron Tape heeft meerdere voordelen ten opzichte van de huidige oplossingen. De productie van 1,2 mm kabels betekent bijvoorbeeld een verhoogde capaciteit voor optische distributieframes van 30-50% (vergeleken met een 1,6 mm kabel). Bovendien is in het geval van dunnere kabels minder koelvermogen nodig, zodat kosten – en emissies – in distributiecentra gereduceerd kunnen worden.

Twaron Tape D2800 is een robuuste en flexibele gepatenteerde oplossing die bijdraagt aan een hogere kabelproductiesnelheid, waardoor kostbare tijd bespaard wordt. De flexibiliteit van Twaron zorgt voor een snellere en gebruiksvriendelijkere installatie en verwerking, met eenvoudiger strippen en aansluiten van optische vezelkabels. De tape bestaat uit een enkel, gespreid Twaron-garen dat geïmpregneerd en gefixeerd is met een matrixmateriaal. Hierdoor wordt fors aan ruimte bespaard en kunnen optische vezelkabels zo dun zijn. Voor een complete dekking en een optimale sterkte en pletbestendigheid wordt de tape gelijkmatig rond de kern van de optische vezelkabel gewikkeld.

Christoph Hahn, Commercial Director van Teijin Aramid: “We zijn een van de vroege pioniers op het gebied van versterkingstechnologie voor optische vezelkabels en naarmate deze markt zich ontwikkeld heeft, hebben we grondige kennis van de markteisen verworven. We zijn er dan ook trots op om een bijdrage te leveren aan deze industrie door onze kennis op het gebied van high-performance aramidevezels te delen met onze wereldwijde partners.”

Op Wire Düsseldorf 2012, stand 9C37, zullen deskundigen van Teijin Aramid aanwezig zijn om Twaron Tape te demonstreren en met bezoekers te praten over hoe zij zouden kunnen profiteren van de toegevoegde waarde van dit nieuwe product.

Saskia VerhoevenManager Corporate & Marketing Communication
Mw. Saskia Verhoeven
+31 882 689 068
saskia.verhoeven
teijinaramid
com
E-mail