Home » Pers » Twaron in de nieuwe MICHELIN Pilot Super Sport-band

Twaron in de nieuwe MICHELIN Pilot Super Sport-band

16 maart 2011

Arnhem, 16 maart 2011 – Michelin heeft een nieuwe superband ontwikkeld in nauwe samenwerking met Teijin Aramid voor het high-performance segment. De Pilot Super Sport band is versterkt met de supervezel Twaron en biedt een ultieme rijervaring in combinatie met maximale veiligheid, zelfs in extreme omstandigheden. De band is ontwikkeld samen met Porsche, BMW M en Ferrari.

De Pilot Super Sport band van Michelin is volgens de testen van TÜV SÜD de snelste band op de markt. De nieuwe band bevat drie technologieën die gecombineerd zijn om de snelheid en veiligheid te vergroten. Twaron, de hoogwaardige aramidevezel van Teijin Aramid, zorgt dat de band ook bij extreem hoge snelheden de meest ideale ronde vorm houdt. De supervezel Twaron zorgt ook dat de band nauwelijks rek heeft en bestand is tegen hoge temperaturen. Hierdoor is de MICHELIN Pilot Super Sport band uitermate geschikt voor de hoge snelheden die op het circuit bereikt worden.

Twaron is een aramidevezel die vijf keer sterker is dan staal bij eenzelfde gewicht, bestand tegen grote hitte en slijtage en biedt innovatieve en duurzame toepassingen voor verschillende industriële sectoren zoals automobiel, composieten, olie & gas, ballistiek en telecom. Jean-Francois Beapère, Product Category Manager van Michelin: “Normaal gaat een band bij hoge snelheid bol staan. Door de band met een Twaron te versterken, gebeurt dit bij de Pilot Super Sport niet. Met zijn variërende spanning houdt de Twaron de band perfect in vorm.”

Christoph Hahn, Directeur Marketing & Sales van Teijin Aramid: “De samenwerking tussen Michelin en Teijin Aramid op het gebied van R&D heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Twaron is een supersterke vezel waar nog veel nieuwe innovaties uit voort kunnen komen. Onze kennis van aramide zetten wij daarom graag in om R&D afdelingen van onze klanten te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe superproducten die door toevoeging van ons Twaron nog duurzamer worden.”

Teijin Aramid is onderdeel van de Japanse Teijin Groep en produceert hoogwaardige vezels waaronder Twaron op haar productielocaties in Emmen en Delfzijl.

Over Teijin

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is Twaron®, Sulfron®, Teijinconex® of Technora® aanwezig en wordt ingezet in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. De vier hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in Nederland en Japan

Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 8,5 miljard dollar (765,8 miljard yen) in fiscaal jaar 2009 en heeft wereldwijd 18.778 medewerkers. Voor meer informatie: www.teijin.co.jp/english.