Home » Pers » Peter ter Horst aangesteld als CFO Teijin Aramid

Peter ter Horst aangesteld als CFO Teijin Aramid

11 januari 2011

Arnhem, 12 januari 2011 – Peter ter Horst (44) is per 1 januari 2011 aangesteld als de nieuwe CFO van Teijin Aramid. Hij blijft deel uit maken van het Management Team van Teijin Aramid.

Ter Horst volgt hiermee Jan Föllings op, die is aangesteld als Directeur HR&O (Human Resources & Organizaton) van Teijin Aramid. Daarnaast is Föllings verantwoordelijk voor CSR (Corporate Social Responsibility), QHSE (Quality, Health, Safety and Energy) en Corporate Communication.

In 2006 is Peter ter Horst aangesteld als Group controller bij Teijin Aramid, waarna hij in 2008 ook Strategy Officer van Teijin Aramid werd. Ter Horst was eerder werkzaam in verschillende financiële functies bij onder andere Wellman en AkzoNobel.

Teijin Aramid is onderdeel van de Japanse Teijin Group en produceert hoogwaardige vezels waaronder de aramidevezel Twaron op haar productielocaties in Emmen en Delfzijl. Twaron is een vezel die vijf keer sterker is dan staal bij eenzelfde gewicht, bestand tegen grote hitte, slijtagebestendig en biedt innovatieve toepassingen voor verschillende industriële sectoren zoals defensie, automobiel, composieten, olie & gas en telecom. Een van de laatste innovaties is de bouw van de overspanning en gevel van het Stedelijk Museum waarbij de supersterke aramidevezel Twaron van Teijin Aramid wordt ingezet.

Over Teijin

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is Twaron®, Sulfron®, Teijinconex® of Technora® aanwezig en wordt ingezet in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. De vier hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in Nederland en Japan.

Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 8,5 miljard dollar (765,8 miljard yen) in fiscaal jaar 2009 en heeft wereldwijd 18.778 medewerkers. Voor meer informatie: www.teijin.co.jp/english.